ACNELITTEKENS
ACNELITTEKENS

Acnelittekens

Van alle littekens komen acnelittekens het meeste voor. Littekens ontstaan nadat er in de huid een huidbeschadiging is geweest; zoals bij acne na (forse) ontstekingen. De ontstekingsreactie zorgt dusdanig voor schade in het bindweefsel dat er littekenweefsel ontstaat. Dit resulteert zich in:

 • Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) (rode vlekken)
 • Pigmentvorming (donkere vlekken)
 • Atrofische littekens (putjes in de huid)
 • Hypertrofisch littekenweefsel (verhoging in de huid)
 • Keloïd (verharding in de huid)

Onze werkwijze

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Littekens zijn blijvend; maar er zijn behandelingen mogelijk die gericht zijn op het verbeteren van de littekens.

Tijdens de intake krijg jij een behandelplan op maat. Samen wordt er een keuze gemaakt voor een of een combinatie van onderstaande behandelingen.

De producten van ZO Skin Health hebben als doel de huid te verbeteren, en vooral ook gezond te maken. Factoren die acne veroorzaken worden aangepakt en effectief behandeld.

De huidverbeteringsproducten van ZO Skin Health werken op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden en helpen toekomstige schade, problemen en symptomen te voorkomen.

Alvast meer weten over de producten? Lees meer over ZO Skin Health.

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd, ontvet en wordt er een liposomatische peeling aangebracht om de huid voor te bereiden op de behandeling zodat de actieve ingrediënten beter door de huid opgenomen worden.

Afhankelijk van de behandelindicatie en de huidconditie wordt een combinatie van actieve ingrediënten (zoals hyaluronzuur, vitamines, aminozuren, peptiden en mineralen) op de huid aangebracht en worden deze ingrediënten met een behandeldiepte van 0,5 mm tot 2,5 mm in de huid ‘geneedled’.

De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel maar is goed te verdragen. Na de behandeling ziet de huid er wat rood uit en is de huid gevoelig. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen.

Om het herstel van de huid te bevorderen, wordt er een serum (panthenol) aangebracht. Afsluitend na de behandeling wordt er een peel off masker -afgestemd op jouw huid- aangebracht; welke onder andere een kalmerend en koelend effect heeft.

Na de behandeling ziet de huid er wat rood uit en is de huid gevoelig. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. Bij de meeste huidtypen verdwijnt de roodheid binnen enkele uren, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanblijven.

Het is belangrijk om de dagen na de behandeling de huid goed te beschermen met een zonbescherming (minimaal SPF 30) en thuis de huid te ondersteunen met huidtherapeutische producten. Je krijgt van ons (voor de dagen na de behandeling) een milde reiniger en een herstellende crème mee naar huis.

Een peeling heeft (ongeacht het type zuur) altijd als doel om de bovenste huidlaag te exfoliëren waardoor de huid een gezondere uitstraling krijgt. Bij het aanpakken van littekens kan een peeling worden ingezet om de celvernieuwing en afschilfering van de huid te stimuleren. Dit resulteert uiteindelijk in een gladdere, egalere huid.

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens wordt de peeling aangebracht. Tijdens de behandeling voel je een prikkeling, welke verdwenen is zodra de peeling van de huid verwijderd is.

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en er rood uit zien. Dit trekt binnen enkele uren tot 1 dag weg. Na enkele dagen de huid schilfering laten zien. Vermijd het plukken/krabben aan deze korstjes en gebruik (zeker een de dagen na de behandeling!) een zonbescherming met SPF 30 of hoger.

Wanneer er verkleuringen zichtbaar zijn, kan dit gecamoufleerd worden door middel van camouflageproducten. Dit wordt gedaan met de producten van Colorescience.

Samen kijken we met welke producten bij jou passen en welke kleur(en) geschikt zijn bij jouw huid zodat wij het beste en mooiste resultaat behalen! Ook leren we jou hoe je de producten moet gebruiken/aanbrengen.

Wat kan ik zelf doen?

Tips om littekens te voorkomen

 • Zorg dat je jouw acne op tijd laat behandelen door een gespecialiseerde huidtherapeut
 • Niet krabben of pulken aan de huid
 • Gebruik zonbescherming met een SPF 30 of hoger

 

Aanvullend verzekerd?

Je kunt dan in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van je zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar.

Acnelittekens

Tarieven

Producten ZO Skin Health + Colorescience

Wij stellen graag een behandelprotocol voor je op

Op aanvraag

Peeling

Vanaf

€ 80

Medische microneedling

Klein gebied | Middelgroot gebied | Groot gebied | Kuurpakket 4+1 gratis

€ 90 | € 135 | € 165 | € 660

Camouflagetherapie

Camouflageles gezicht + productgebruik | vanaf

€ 28,50

 • Reviews
  Wat cliënten zeggen

  | Inspiratie om de stap naar een mooie huid te nemen! |

 • 

  FAQ

  Meest gestelde vragen over deze behandeling

  Peelings worden bij verschillende huidaandoeningen ingezet, maar ook als je geen huidproblemen hebt geeft een peeling jouw huid een ware boost!

  Er zijn verschillende soorten peelings, maar elke peeling bevordert een gezonde huidconditie. Een peeling exfolieert de bovenste huidlaag waardoor de huid gladder aanvoelt, huidstructuur- en textuur verbetert en huidverzorgingsproducten beter door de huid opgenomen kunnen worden. De aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd en daarnaast worden eventuele oppervlakkige oneffenheden zoals littekens, puistjes of zonschade minder zichtbaar.

  Wij raden het aanschaffen van een pakket ten zeerste aan omdat het beste resultaat bereikt wordt wanneer je de behandeling in kuurverband ondergaat. We bereiken samen dus fantastische resultaten en jij ben voordeliger uit. Win-win!

  Een afspraak maken kan telefonisch, via Whatsapp, mail of online: https://huidtherapie-oost.salonized.com/widget_bookings/new

  Ben je aanvullend verzekerd? Bij de meeste behandelingen is het mogelijk om de behandeling(en) te declareren bij jouw zorgverzekering.

  De volgende behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering:
  - Acnetherapie
  - Camouflagetherapie
  - Littekentherapie

  Bij enkele zorgverzekeraars heb je een verwijsbrief nodig van de arts/medisch specialist om gebruik te maken van deze vergoeding. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar.

  Producten voor thuis worden geadviseerd om de huid voor te bereiden op een (eventuele) behandeling. Deze producten zorgen daarnaast ervoor dat je een maximaal resultaat (uit de behandeling) haalt en na de behandeling dit resultaat ook op lange(re) termijn behoudt.