HUIDONEFFENHEDEN VERWIJDEREN
HUIDONEFFENHEDEN VERWIJDEREN

Huidoneffenheden verwijderen

Onder huidoneffenheden vallen goedaardige huidaanhangsels (tumoren). Deze goedaardige huidoneffenheden worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

Deze huidoneffenheden zijn veilig, eenvoudig en effectief te verwijderen.

Indicaties
 • Ouderdomswratten (verruca seborrhoïca)
 • Steelwratten (fibromen)
 • Gerstekorrels (milia)
 • Ouderdomswratten op de donkere huid (dermatosis papulosa nigra)
 • Talgklierhyperplasie
 • Vergrote/verstopte talgklieren
 • Kersenwratten (cherry angiomen)
 • Syringomen
 • Oppervlakkig pigment

Onze werkwijze

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Tijdens de intake krijg jij een behandelplan op maat. Samen wordt er een keuze gemaakt voor een of een combinatie van onderstaande behandelingen:

Door middel van een elektrocauter (een soort pen) worden de huidoneffenheden op een gecontroleerde wijze weggebrand. Tijdens de behandeling ontstaan er ‘korstjes’. Deze vallen er na een paar dagen vanzelf af, vermijd het plukken/krabben aan eventuele korstjes!  Je krijgt van ons (voor de dagen na de behandeling) een herstellende crème mee naar huis.

Met een scherp ringetje wordt het overschot aan huid weg ‘geschraapt’. Je krijgt van ons (voor de dagen na de behandeling) een herstellende crème mee naar huis. Tijdens de behandeling ontstaan er wondjes. Deze wondjes moeten vanzelf genezen, vermijd het plukken/krabben aan eventuele korstjes! Je krijgt van ons (voor de dagen na de behandeling) een herstellende crème mee naar huis.

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en wordt oogbescherming aangebracht: tijdens de behandeling met de laser krijg je een speciale bril op om je ogen te beschermen tegen het laserlicht.

Er wordt een gel aangebracht en de laser wordt ingesteld met de juiste instellingen - afhankelijk van jouw huidtype en behandelindicatie.

De behandeling wordt gestart en de laser geeft zogeheten ‘pulsen’ af. Deze laserstralen voelen als prikjes op de huid (soms ook wel omschreven als elastiekjes die tegen de huid schieten), wat gevoelig kan zijn.

Het gewenste effect is bereikt wanneer de huidoneffenheden wit tot grijs verkleurd zijn of gecoaguleerd (verbrand) zijn. Deze ‘korstjes’ vallen er na een paar dagen vanzelf af, vermijd het plukken/krabben aan eventuele korstjes!

De huid voelt na de behandeling warm aan, dus koelen we de huid na met een koud kompres. Na afloop van de behandeling wordt er een kalmerende gel en zonbescherming aangebracht. Je krijgt van ons (voor de dagen na de behandeling) een herstellende crème mee naar huis.

Behandelfrequentie

Hoe vaak vindt de behandeling plaats?

Het is van de gekozen behandeling afhankelijk hoe vaak de behandeling plaatsvindt.

Meestal is één behandeling voldoende, maar soms zijn er meerdere behandelingen nodig. Onderhoud kan noodzakelijk zijn omdat sommige huidoneffenheden na verloop van tijd weer terugkomen en/of uitbreiden.

Tijdens het intakegesprek kan er een indicatie gegeven worden over het geschatte aantal behandelingen en de behandelfrequentie.

Portfolio

Behaalde resultaten

Deze cliënten gingen je al voor!

Huidoneffenheden verwijderen

Tarieven

Klein gebied

1 t/m 5 plekken

€ 55

Groot gebied

Meer dan 5 plekken

€ 80

Gerstekorrels verwijderen

30 min

€ 55

Huidoneffenheden verwijderen dmv laser

Klein gebied

€ 80

Huidoneffenheden verwijderen dmv laser

Middel gebied

€ 100

Huidoneffenheden verwijderen dmv laser

Groot gebied

€ 125

 • Reviews
  Wat cliënten zeggen

  | Inspiratie om de stap naar een mooie huid te nemen! |

 • 

  FAQ

  Meest gestelde vragen over deze behandeling

  Vermijd het plukken/krabben aan korstjes die tijdens de behandeling zijn ontstaan. Je krijgt van ons (voor de dagen na de behandeling) een herstellende crème mee naar huis, smeer deze volgens advies van de huidtherapeut. De wondjes genezen dan voorspoedig.

  Het advies is om de eerste twee weken na de behandeling zon te vermijden. Daarnaast raden wij het gebruik van een zonbescherming met minimaal SPF 30 (of hoger) aan. Kies bij voorkeur voor zonbescherming van ZO Skin Health of Colorescience, om eventuele huidreacties uit te sluiten.

  Afhankelijk van de gekozen behandeling kan het verwijderen van huidoneffenheden soms gevoelig zijn.

  Ja! Een huidtherapeut is net als vele paramedische beroepen direct toegankelijk, wat wil zeggen dat je op eigen initiatief een afspraak bij Huidtherapie Oost kan maken. Wel kan het zijn dat je een verwijsbrief nodig hebt voor de zorgverzekeraar, wanneer je gebruik wilt maken van vergoeding vanuit het aanvullende pakket.

  Het advies is om de eerste twee weken na de behandeling zon te vermijden. Daarnaast raden wij het gebruik van een zonbescherming met minimaal SPF 30 (of hoger) aan. Kies bij voorkeur voor zonbescherming van ZO Skin Health of Colorescience, om eventuele huidreacties uit te sluiten.

  We starten altijd met een kosteloos intakegesprek. Dit is nodig, want tijdens dit gesprek wordt jouw huidvraag en verwachtingen in kaart gebracht en word je voorzien van alle benodigde informatie.
  Daarnaast is het voor ons belangrijk om op de hoogte te zijn van eventueel medicatiegebruik, wondgenezing etc. Daarom wordt altijd met een intakegesprek gestart en is deze zelfs verplicht.