LITTEKENTHERAPIE
LITTEKENTHERAPIE

Littekentherapie

Een litteken is een blijvende afwijking van de huid die gevormd wordt na een diepe beschadiging van de huid door bijvoorbeeld acne of een ongeval.

Indicaties
 • Acnelittekens | onder te verdelen in ‘icepick’, ‘rolling’ en ‘boxcar’ littekens
 • ‘Normale’ littekens
 • Brandwond littekens
 • Atrofische littekens | weefsel onder het litteken is verminderd, er is een deukje of putje zichtbaar in de huid
 • Hypertrofische littekens | verheven litteken waarvan de groei beperkt blijft tot de wondranden
 • Keloïd littekens | verdikt litteken ontstaan door overmatige groei van littekenweefsel en groeit buiten de oorspronkelijke wondranden door

Onze werkwijze

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Tijdens de intake krijg jij een behandelplan op maat. Samen wordt er een keuze gemaakt voor een of een combinatie van onderstaande behandelingen:

Bij behandeling in het gezicht:

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd, ontvet en wordt er een liposomatische peeling aangebracht om de huid voor te bereiden op de behandeling zodat de actieve ingrediënten beter door de huid opgenomen worden.

Afhankelijk van de behandelindicatie en de huidconditie wordt een combinatie van actieve ingrediënten (zoals hyaluronzuur, vitamines, aminozuren, peptiden en mineralen) op de huid aangebracht en worden deze ingrediënten met een behandeldiepte van 0,5 mm tot 2,5 mm in de huid ‘geneedled’.

De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel maar is goed te verdragen. Na de behandeling ziet de huid er wat rood uit en is de huid gevoelig. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen.

Om het herstel van de huid te bevorderen, wordt er een serum (panthenol) aangebracht. Afsluitend na de behandeling wordt er een peel off masker -afgestemd op jouw huid- aangebracht; welke onder andere een kalmerend en koelend effect heeft.

Na de behandeling ziet de huid er wat rood uit en is de huid gevoelig. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. Bij de meeste huidtypen verdwijnt de roodheid binnen enkele uren, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanblijven.

Het is belangrijk om de dagen na de behandeling de huid goed te beschermen met een zonbescherming (minimaal SPF 30) en thuis de huid te ondersteunen met huidtherapeutische producten. Je krijgt van ons (voor de dagen na de behandeling) een milde reiniger en een herstellende crème mee naar huis.

Een peeling heeft (ongeacht het type zuur) altijd als doel om de bovenste huidlaag te exfoliëren waardoor de huid een gezondere uitstraling krijgt. Bij het aanpakken van littekens kan een peeling worden ingezet om de celvernieuwing en afschilfering van de huid te stimuleren. Dit resulteert uiteindelijk in een fraaier litteken.

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens wordt de peeling aangebracht. Tijdens de behandeling voel je een prikkeling, welke verdwenen is zodra de peeling van de huid verwijderd is.

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en er rood uit zien. Dit trekt binnen enkele uren tot 1 dag weg. Na enkele dagen de huid schilfering laten zien. Vermijd het plukken/krabben aan deze korstjes en gebruik (zeker een de dagen na de behandeling!) een zonbescherming met SPF 30 of hoger.

Door middel van verschillende massagetechnieken wordt de doorbloeding gestimuleerd en het litteken soepel gemaakt. De stofwisseling in de huid neemt toe en zal verbetering in de elasticiteit van het beschadigde weefsel bewerkstelligen.

Wanneer het een ‘ingetrokken’ litteken is, wordt er gebruik gemaakt van kinesiotape. Dit heeft een ‘liftend’ effect op de opperhuid en zo ontstaat er meer ruimte in de onderhuid. De lymfestroom wordt gestimuleerd, zenuwpijn verminderd en verklevingen in het litteken verminderen.

Hoe de tape wordt aangebracht, hangt af van de behandelindicatie. Deze tape blijft enkele dagen op de huid (ook tijdens het douchen) om een langdurig effect te bewerkstelligen.

Wanneer een litteken verkleurd is, kan dit gecamoufleerd worden door middel van camouflageproducten. Dit wordt gedaan met de producten van Colorescience.

Samen kijken we met welke producten bij jou passen en welke kleur(en) geschikt zijn bij jouw huid zodat wij het beste en mooiste resultaat behalen! Ook leren we jou hoe je de producten moet gebruiken/aanbrengen.

Behandelfrequentie

Hoe vaak vindt de behandeling plaats?

Hoe vaak de behandeling plaatsvindt en hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van het soort en de grootte van het litteken.

Tijdens het intakegesprek kan er een indicatie gegeven worden over het geschatte aantal behandelingen.

Littekentherapie

Tarieven

Camouflagetherapie

Camouflageles gezicht + productgebruik

Vanaf € 28,50

Medische microneedling

Klein gebied | Middel gebied | Groot gebied | Kuurpakket 4+1 gratis

€ 90 | € 135 | €165 | € 660

Medische peeling

Liposomatische peeling | Medische peeling | TCA peeling 15-35%

€ 80 | € 85 | € 120 | Ook beschikbaar in kuurpakket 4+1 gratis!

Littekenmassage

Vanaf

€ 35

Medical taping

Vanaf

€ 22,50

 • Reviews
  Wat cliënten zeggen

  | Inspiratie om de stap naar een mooie huid te nemen! |

 • 

  FAQ

  Meest gestelde vragen over deze behandeling

  Ja! Een huidtherapeut is net als vele paramedische beroepen direct toegankelijk, wat wil zeggen dat je op eigen initiatief een afspraak bij Huidtherapie Oost kan maken. Wel kan het zijn dat je een verwijsbrief nodig hebt voor de zorgverzekeraar, wanneer je gebruik wilt maken van vergoeding vanuit het aanvullende pakket.

  Producten voor thuis worden geadviseerd om de huid voor te bereiden op een (eventuele) behandeling. Deze producten zorgen daarnaast ervoor dat je een maximaal resultaat (uit de behandeling) haalt en na de behandeling dit resultaat ook op lange(re) termijn behoudt.

  Nee, helaas. Soms is het ook belangrijk om andere disciplines (zoals de huisarts of een dermatoloog) bij het behandelplan te betrekken. Huidtherapie Oost geeft jou hierover een eerlijk advies en begeleidt jou graag hierbij.

  Bij Huidtherapie Oost staat persoonlijke aandacht en deskundig, eerlijk advies voorop. Het behandelplan wordt opgesteld op basis van jouw verwachtingen maar ook op de nieuwste inzichten en wetenschappelijk onderzoek.

  Daarnaast word je behandeld door een ervaren huidtherapeut die gespecialiseerd is in verschillende huidproblemen- en aandoeningen en is Huidtherapie Oost geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Met deze registratie voldoen wij aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) door regelmatig cursussen en bijscholingen te volgen.

  Zo bieden wij de allerbeste kwaliteit!

  We starten altijd met een kosteloos intakegesprek. Dit is nodig, want tijdens dit gesprek wordt jouw huidvraag en verwachtingen in kaart gebracht en word je voorzien van alle benodigde informatie.
  Daarnaast is het voor ons belangrijk om op de hoogte te zijn van eventueel medicatiegebruik, wondgenezing etc. Daarom wordt altijd met een intakegesprek gestart en is deze zelfs verplicht.