MEDISCHE PEELINGS
MEDISCHE PEELINGS

Medische peelings

Een peeling is een behandeling die de huid op zowel het gezicht als het lichaam helpt te vernieuwen en verbeteren. Met de toepassing van een hoge concentratie van één of meerdere zuren, zijn medische peelings gebaseerd op het stimuleren van huidvernieuwing op een versnelde en gecontroleerde manier. Hierdoor wordt de huid vervangen voor een nieuwe, gezonde huid.

Indicaties
 • Acne
 • (Acne)littekens
 • Huidveroudering
 • Grauwe huid
 • Hyperpigmentatie
 • Grove huidstructuur/ grove poriën
 • Elk huidtype

Onze werkwijze

Hoe gaat deze behandeling in zijn werk?

Tijdens de intake krijg jij een behandelplan op maat. Samen wordt er een keuze gemaakt voor een of een combinatie van onderstaande peelings:

Een peeling op basis van liposomen is de perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar een geschikte voor- of glowbehandeling. Doordat de zuren uit de peelings zijn ingekapseld in liposomen -een transportmiddel om actieve stoffen in de huid te brengen- dringt het goed door in de diepere huidlagen zonder dat er een hoge zuurgraad nodig is.

Een liposomatische peeling heeft geen downtime (hersteltijd) en kan in de zomer, bij zwangerschap/lactatie en op alle huidtypen toegepast worden. De peeling laat de huid glad en extra gehydrateerd aanvoelen.

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. De liposomatische peelings worden altijd in ‘DUO’ gebruikt, dus wordt de peeling in twee stappen aangebracht en ingemasseerd. Over het algemeen voel je het aanbrengen van een liposomatische peeling niet, maar het is altijd mogelijk dat je een lichte tinteling ervaart.

Een chemische peeling is een cosmedische behandeling die de huid op zowel het gezicht als het lichaam helpt te verbeteren. Voor iedere huid (of huidaandoeningen) is er een passende peeling beschikbaar en wordt de keuze gemaakt uit zogeheten monozuren (zoals bijvoorbeeld salicylzuur, melkzuur of glycolzuur) of een combinatie van zuren.

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en ontvet. Op basis van jouw huidvraag en huidconditie, wordt er een keuze gemaakt voor een peeling.

Vervolgens wordt de peeling aangebracht. Tijdens de behandeling voel je een prikkeling/branderig gevoel, welke verdwenen is zodra de peeling van de huid verwijderd is.

Om de huid te kalmeren en te herstellen wordt er panthenol (vitamine B5) aangebracht en krijg je als afsluiting van de behandeling een verkoelend en wederom kalmerend en herstellend peel off masker aangebracht die eventuele roodheid en warmte uit de huid haalt.

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en er rood uit zien. Dit trekt binnen enkele uren tot 1 dag weg. Na enkele dagen kan de huid schilfering laten zien. Vermijd het plukken/krabben aan deze korstjes en gebruik (zeker een de dagen na de behandeling!) een zonbescherming met SPF 30 of hoger.

De TCA peeling is één van de meest intensieve en effectieve peeling die er is en wordt veelal toegepast door huidtherapeuten en cosmetische artsen.

Huidtherapie Oost werkt met twee percentages: 15% en 35%. De TCA 15% vermindert tekenen van photo-aging, matige hyperpigmentatie, matige tot milde rimpels en huidverslapping, doffe huid met een grove huidstructuur, milde atrofische (acne) littekens, vergrote poriën en hyperkeratoses.

De TCA 35% vermindert tekenen van photo-aging: melasma, gevorderde tot diepe rimpels, doffe huid met een grove huidstructuur, milde atrofische (acne) littekens, vergrote poriën en hyperkeratoses.

De behandeling duurt enkele minuten. Na het reinigen en het desinfecteren wordt laagje voor laagje de TCA peeling aangebracht. Het zuur doet direct zijn werking en je zal een tintelend, branderige gevoel ervaren. Dit duurt slechts enkele minuten.

In tegenstelling tot de meeste peelings, wordt een TCA peeling niet geneutraliseerd en is het belangrijk om tot één uur na de behandeling geen producten (crèmes of make-up) aan te brengen op de huid.

Na de behandeling zal de huid gaan vervellen en droog, trekkerig aanvoelen. Je krijgt een herstellende crème mee naar huis voor de dagen na de behandeling. Vermijd het plukken/krabben aan deze korstjes en gebruik (zeker een de dagen na de behandeling!) een zonbescherming met SPF 30 of hoger.

Naast dat deze peeling ook beschikbaar is voor thuisgebruik, is het ook mogelijk om de Enzymatic Peel bij Huidtherapie Oost te ondergaan. Deze zachte peeling op basis van enzymen en geschikt voor alle huidtypen.

Eerst wordt de huid gereinigd, waarna de ZO Skin Health Enzymatic Peel wordt aangebracht. De peeling kan op de huid blijven maar ook na enkele momenten worden verwijderd. In beide gevallen wordt er afgesloten met een dagcrème en zonbescherming. Laat je de peeling op de huid zitten? Reinig dan ’s avonds de huid met een geschikte (ZO Skin Health) cleanser.

De Enzymatic Peel heeft geen downtime, wat wil zeggen dat de huid niet hoeft te herstellen na de behandeling (geen schilfering of korstjes).

Voordelen:

- Biedt zachte huidvernieuwing met onzichtbare exfoliatie

- Herstelt de hydratatie en lipiden

- Versterkt de barrièrefunctie

- Minimaliseert zichtbaarheid van verkleuring

- Bevordert een gelijkmatige huidtoon

ZO Skin Health Stimulator Peel is een peeling op basis van glycolzuur, melkzuur en citroenzuur en geeft de huid een boost zonder downtime (wat wil zeggen dat de huid niet hoeft te herstellen na de behandeling, geen schilfering of korstjes).

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en wordt de huid voorbereid met de zogeheten ‘Peel Prep’. Vervolgens wordt de Stimulator Peel aangebracht. De peeling wordt na enkele momenten verwijderd en er wordt afgesloten met een dagcrème en zonbescherming. Tijdens de behandeling voel je een prikkeling, welke verdwenen is zodra de peeling van de huid verwijderd is.

Voordelen:

- Stimuleren van de celvernieuwing

- Verbeteren huidtoon en huidstructuur

- Verhelderend effect van de huid

- Verminderen van onzuiverheden

- Verminderen van zichtbaarheid van fijne lijntjes

ZO Skin Health Stimulator Peel is een peeling op basis van glycolzuur, melkzuur en citroenzuur en geeft de huid een boost zonder downtime (wat wil zeggen dat de huid niet hoeft te herstellen na de behandeling, geen schilfering of korstjes).

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en wordt de huid voorbereid met de zogeheten ‘Peel Prep’. Vervolgens wordt de Stimulator Peel aangebracht. De peeling wordt na enkele momenten verwijderd en er wordt afgesloten met een dagcrème en zonbescherming. Tijdens de behandeling voel je een prikkeling, welke verdwenen is zodra de peeling van de huid verwijderd is.

Voordelen:

- Stimuleren van de celvernieuwing

- Verbeteren huidtoon en huidstructuur

- Verhelderend effect van de huid

- Verminderen van onzuiverheden

- Verminderen van zichtbaarheid van fijne lijntjes

Nadien wordt er een masker op de huid aangebracht, afgestemd op jouw huidtype.

Medische peelings

Hoe vaak vindt de behandeling plaats?

De behandelfrequentie hangt af van het behandeldoel en de soort peeling die gebruikt wordt. Voor het beste resultaat is het raadzaam om de peelings in kuurverband te ondergaan.

Afhankelijk van de soort peeling zit er tussen de behandelingen 1-4 weken. Voor een blijvend resultaat is onderhoud raadzaam. Hiervoor zijn kuurpakketten 4+1 gratis beschikbaar.

Medische peelings

Tarieven

Medische peeling

Liposomatische peeling | Medische peeling | TCA peeling 15-35%

€ 80 | € 85 | € 120

ZO Skin Health | Enzymatic Peel

Geschikt voor alle huidtypen | Peeling op basis van enzymen (geen downtime)

€ 65

ZO Skin Health | Stimulator Peel

Geschikt voor alle huidtypen | Peeling zonder downtime

€ 95

 

ZO Skin Health | Stimulator Peel + masker

Geschikt voor alle huidtypen | ZO Skin Health Stimulator Peel + masker afgestemd op jouw huidtype

€ 135

Kuurpakket 4+1 gratis

Liposomatische peeling | Medische peeling | TCA peeling 15-35% | Enzymatic peel | Stimulator peel | Stimulator peel + masker

€ 320 | € 340 | € 480 | € 260 | € 380 | € 540

 • Reviews
  Wat cliënten zeggen

  | Inspiratie om de stap naar een mooie huid te nemen! |

 • 

  FAQ

  Meest gestelde vragen over deze behandeling

  Ja! Een huidtherapeut is net als vele paramedische beroepen direct toegankelijk, wat wil zeggen dat je op eigen initiatief een afspraak bij Huidtherapie Oost kan maken. Wel kan het zijn dat je een verwijsbrief nodig hebt voor de zorgverzekeraar, wanneer je gebruik wilt maken van vergoeding vanuit het aanvullende pakket.

  Het advies is om de eerste twee weken na de behandeling zon te vermijden. Daarnaast raden wij het gebruik van een zonbescherming met minimaal SPF 30 (of hoger) aan. Kies bij voorkeur voor zonbescherming van ZO Skin Health of Colorescience, om eventuele huidreacties uit te sluiten.

  Producten voor thuis worden geadviseerd om de huid voor te bereiden op een (eventuele) behandeling. Deze producten zorgen daarnaast ervoor dat je een maximaal resultaat (uit de behandeling) haalt en na de behandeling dit resultaat ook op lange(re) termijn behoudt.

  Er zijn meerdere redenen waarom andere (huidverzorgings)producten die op de markt zijn niet het gewenste resultaat laten zien. Deze producten missen vaak de juiste actieve ingrediënten of bevatten niet voldoende percentage van deze belangrijke werkzame stoffen.

  Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat het product pas in de juiste huidlagen kan komen en zijn werking kan doen wanneer de bovenste huidlaag toegankelijk is en de huid ook in staat is om de werkzame stoffen optimaal op te nemen.

  Bij Huidtherapie Oost word je het gehele behandeltraject begeleidt en kan er waar nodig bijgestuurd worden. We hebben samen hetzelfde doel: op naar de mooiste versie van jouw huid!

  Wij raden het aanschaffen van een pakket ten zeerste aan omdat het beste resultaat bereikt wordt wanneer je de behandeling in kuurverband ondergaat. We bereiken samen dus fantastische resultaten en jij ben voordeliger uit. Win-win!

  Voorwaarden: betaling voor het kuurpakket dient bij de eerste behandeling te worden voldaan & behandelingen dienen aansluitend ingepland te worden