ROSACEA BEHANDELING
ROSACEA BEHANDELING

Rosacea behandeling

Blozende wangen? Rode kleur in je gezicht?

Rosacea is een huidaandoening die chronisch en opvlammend van karakter is en wordt weleens verward met acne vanwege de aanwezige ontstekingen. Bij vrouwen tussen het 30e en 50e levensjaar komt rosacea het meeste voor.

De oorzaak is onbekend, maar wel is bekend dat de barrièrefunctie van de huid is aangetast en de huid dus gevoeliger is voor invloeden van buitenaf. Er ontstaat dan makkelijker een ontstekingsreactie van de huid.

Beïnvloedende factoren:
 • (Overmatige) blootstelling aan de zon
 • Voedingsmiddelen en alcohol
 • Temperatuur en klimaat
 • Hormonen
 • Stress
 • Overgevoeligheid
 • Medicatie

Onze werkwijze

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Tijdens de intake krijg jij een behandelplan op maat. Samen wordt er een keuze gemaakt voor een of een combinatie van onderstaande behandelingen:

Gezien het chronische karakter van rosacea is het mogelijk om deze huidaandoening onder controle te houden door de barrièrefunctie van de huid te herstellen. Daar is de behandeling door middel van producten dan ook opgericht. We gebruik van de (medische) producten van ZO Skin Health.

Omdat deze producten ook thuis gebruikt dienen te worden blijven deze resultaten behouden. Er wordt een ZO Skin Health behandelprotocol opgesteld waarbij je uitgebreide uitleg krijgt over de producten en het aanbevolen gebruik daarvan. Je krijgt deze informatie mee in een gepersonaliseerd ‘Mijn ZO programma’ boekje.

Natuurlijk begeleid ik jou tijdens dit behandeltraject en zie ik jou graag regelmatig voor een controle in de praktijk.

Mocht het nodig zijn, dan is het mogelijk om het gebruik van de producten te combineren met medicatie via de huisarts of dermatoloog.

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en wordt oogbescherming aangebracht: tijdens de behandeling met de laser krijg je een speciale bril op om je ogen te beschermen tegen het laserlicht.

Er wordt een gel aangebracht en de laser wordt ingesteld met de juiste instellingen - afhankelijk van jouw huidtype en behandelindicatie.

De behandeling wordt gestart en de laser geeft zogeheten ‘pulsen’ af. Deze laserstralen voelen als prikjes op de huid (soms ook wel omschreven als elastiekjes die tegen de huid schieten), wat gevoelig kan zijn.

Het gewenste effect is bereikt wanneer het vaatje verdwenen is of donker- /grijsgekleurd is. Het behandelde gebied ziet na de behandeling er rood uit.

De huid voelt na de behandeling warm aan, dus koelen we de huid na met een koud kompres. Na afloop van de behandeling wordt er een kalmerende gel en zonbescherming aangebracht en je krijgt van ons (voor de dagen na de behandeling) een kalmerende crème mee naar huis.

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd, ontvet en wordt er een liposomatische peeling aangebracht om de huid voor te bereiden op de behandeling zodat de actieve ingrediënten beter door de huid opgenomen worden.

Afhankelijk van de behandelindicatie en de huidconditie wordt een combinatie van actieve ingrediënten (zoals hyaluronzuur, vitamines, aminozuren, peptiden en mineralen) op de huid aangebracht en worden deze ingrediënten met een behandeldiepte van 0,5 mm tot 2,5 mm in de huid ‘geneedled’.

De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel maar is goed te verdragen. Na de behandeling ziet de huid er wat rood uit en is de huid gevoelig. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen.

Om het herstel van de huid te bevorderen, wordt er een serum (panthenol) aangebracht. Afsluitend na de behandeling wordt er een peel off masker -afgestemd op jouw huid- aangebracht; welke onder andere een kalmerend en koelend effect heeft.

Na de behandeling ziet de huid er wat rood uit en is de huid gevoelig. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. Bij de meeste huidtypen verdwijnt de roodheid binnen enkele uren, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanblijven.

Het is belangrijk om de dagen na de behandeling de huid goed te beschermen met een zonbescherming (minimaal SPF 30) en thuis de huid te ondersteunen met huidtherapeutische producten. Je krijgt van ons (voor de dagen na de behandeling) een milde reiniger en een herstellende crème mee naar huis.

Bij rosacea kan een peeling worden ingezet om de huid te kalmeren, ontstekingen en roodheid te verminderen en het verbeteren van de huidstructuur.

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens wordt de peeling aangebracht. Tijdens de behandeling voel je een prikkeling, welke verdwenen is zodra de peeling van de huid verwijderd is. De behandeling wordt afgesloten met een dagcrème en zonbescherming.

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en er rood uit zien. Dit trekt binnen enkele uren tot 1 dag weg. Na enkele dagen de huid schilfering laten zien. Vermijd het plukken/krabben aan deze korstjes en gebruik (zeker een de dagen na de behandeling!) een zonbescherming met SPF 30 of hoger.

Rosacea kan gecamoufleerd worden door middel van camouflageproducten. Het probleem bij het camoufleren van rosacea, is dat de roodheid vaak gedurende de dag door de make-up heen zichtbaar wordt. Dat is met de producten van Colorescience verleden tijd!

Samen kijken we met welke producten bij jou passen en welke kleur(en) geschikt zijn bij jouw huid zodat wij het beste en mooiste resultaat behalen! Ook leren we jou hoe je de producten moet gebruiken/aanbrengen.

Behandelfrequentie

Hoe vaak vindt de behandeling plaats?

Het is van de gekozen behandeling afhankelijk hoe vaak de behandeling plaatsvindt.

Tijdens het intakegesprek kan er een indicatie gegeven worden over het geschatte aantal behandelingen en de behandelfrequentie.

 

Aanvullend verzekerd?

Je kunt dan in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van je zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar.

Portfolio

Behaalde resultaten

Deze cliënten gingen je al voor!

Rosacea behandeling

Tarieven

Producten ZO Skin Health + Colorescience

Wij stellen graag een behandelprotocol voor je op

Op aanvraag

Medische microneedling

Klein gebied | Middel gebied | Groot gebied | Kuurpakket 4+1 gratis

€ 90 | € 135 | € 165 | € 660

Medische peeling

Liposomatische peeling | Medische peeling | TCA peeling 15-35%

€ 80 | € 85 | € 120 | Ook beschikbaar in kuurpakket 4+1 gratis!

Vaatlaser gelaat

1 plekje | 1 t/m 3 plekken | Klein gebied | Middel gebied | Groot gebied | Hele gelaat | Hele gelaat + hals

€ 75 | € 110 | € 135 | € 165 | € 215 | € 270

Camouflagetherapie

Camouflageles gezicht + productgebruik

Vanaf € 28,50

 • Reviews
  Wat cliënten zeggen

  | Inspiratie om de stap naar een mooie huid te nemen! |

 • 

  FAQ

  Meest gestelde vragen over deze behandeling

  Vanwege het chronische karakter van rosacea is het verstandig om regelmatig in de praktijk te komen voor een controle afspraak of behandeling. Zo krijgt jouw huid regelmatig een check-up en kunnen we waar nodig het behandelplan bijstellen.

  De exacte oorzaak van rosacea is onbekend. Er zijn onderzoeken bekend die stellen dat genetische factoren mogelijk een rol spelen, maar dit is nog niet zeker te zeggen.

  Factoren of prikkels die rosacea kunnen verergeren:

  - UV-straling

  - Temperatuurswisselingen

  - Stress

  - Emoties

  - Voeding en alcoholgebruik

  Producten voor thuis worden geadviseerd om de huid voor te bereiden op een (eventuele) behandeling. Deze producten zorgen daarnaast ervoor dat je een maximaal resultaat (uit de behandeling) haalt en na de behandeling dit resultaat ook op lange(re) termijn behoudt.

  Nee, helaas. Rosacea is bijvoorbeeld een chronische huidaandoening die regelmatig kan opvlammen. Wel is het mogelijk om roodheid aan te pakken en rosacea onder controle te krijgen (en te behouden) door de huidconditie te verbeteren.

  Huidtherapie Oost geeft jou hierover een eerlijk advies en begeleidt jou graag hierbij.

  Er zijn meerdere redenen waarom andere (huidverzorgings)producten die op de markt zijn niet het gewenste resultaat laten zien. Deze producten missen vaak de juiste actieve ingrediënten of bevatten niet voldoende percentage van deze belangrijke werkzame stoffen.

  Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat het product pas in de juiste huidlagen kan komen en zijn werking kan doen wanneer de bovenste huidlaag toegankelijk is en de huid ook in staat is om de werkzame stoffen optimaal op te nemen.

  Bij Huidtherapie Oost word je het gehele behandeltraject begeleidt en kan er waar nodig bijgestuurd worden. We hebben samen hetzelfde doel: op naar de mooiste versie van jouw huid!