Antioxidanten

Geschreven door Nienke Monnink

Antioxidanten

Zoek je een nieuw product voor jouw huid? Dan heb je vast en zeker ook wel gehoord dat een product vaak antioxidanten bevat. Maar wat zijn antioxidanten en wat doen deze voor jouw huid?

Antioxidanten beschermen jouw huid tegen vrije radicalen. Maar wat zijn dan vrije radicalen? Laten we daar eerst eens even wat dieper op in gaan.

Vrije radicalen

Heel kort gezegd: schadelijke invloeden. Het zijn reactieve zuurstofmoleculen die maar één neutron hebben en een elektron missen. Die lege plek vullen zij graag op met een elektron van een ander molecuul; wat schade veroorzaakt aan de cellen.

De hoeveelheid vrije radicalen verschilt per persoon en heeft te maken met de levensstijl. Wanneer er te veel vrije radicalen aanwezig zijn brengen zij schade aan onze huid. Wat betreft de huid zijn vrije radicalen verantwoordelijk voor fijne lijntjes, rimpels, pigmentatie, een gevoelige huid maar ook het ontstaan van onzuiverheden.

Ongezonde voeding, alcohol, roken, medicijngebruik en omgevingsfactoren veroorzaken méér radicalen. En hoe meer radicalen, hoe meer schade.

Antioxidanten

Bovenstaand verhaal over de vrije radicalen is niet fraai, vooral omdat we natuurlijk allemaal een gezonde, stralende, ‘jonge’ huid willen behouden. Antioxidanten zijn combinaties van vitaminen en mineralen die in staat zijn om schadelijke invloeden uit te schakelen.

Natuurlijk is het aan te raden om voldoende antioxidanten tijdens dagelijkse voeding binnen te krijgen. Vitamine E en C, spoorelementen seleen en zink en bètacaroteen werken als antioxidant en zou je voldoende binnen moeten krijgen wanneer je je aan de Schijf van Vijf houdt.

Ook bevat de huid zelf van nature antioxidanten maar vaak is dit niet voldoende om de ‘schade’ tegen te gaan. De natuurlijke antioxidanten nemen in de loop der jaren af. Daarom is een product met antioxidanten aan te raden!

En déze producten bomvol antioxidanten zijn verkrijgbaar bij Huidtherapie Oost:

ZO Skin Health – Daily Power Defense

Dit is de meest favoriete dagcrème van mij en misschien binnenkort ook wel die van jou! Want naast antioxidanten bevat de Daily Power Defense ook vitamine A en E die bijdragen aan het herstel van beschadigde cellen en verjonging van de huidcellen.

Overige voordelen:

 • Hersteld DNA-schade in de huid
 • Optimaliseert de barrièrefunctie
 • Verminderd tekenen van huidveroudering: fijne lijntjes, rimpels, doffe huid
 • Reguleert reactie op ontstekingen

Tip van Nienke: hoewel het overbodige luxe lijkt, is het toevoegen van een antioxidant aan jouw behandelprotocol echt een hele verstandige keuze! Vooral in de zomer is het gebruik van vitamine C onmisbaar om de aanmaak van pigmentatie zoveel mogelijk te beperken!

ZO Skin Health – Illuminating AOX Serum

Het IAOX Serum is een geconcentreerd antioxidant serum dat rijk is aan antioxidanten, gespecialiseerde enzymen, plantaardige stamcellen en gewichtloze barrièrebuilders wat resulteert in een huid die gezond, gehydrateerd, stralend, gekalmeerd en gerevitaliseerd is.

Overige voordelen:

 • Levert geavanceerde, de gehele dag durende bescherming tegen oxidatieve stress
 • Vermindert zichtbaar meerdere tekenen van ontstekingen
 • Ondersteunt het natuurlijke celherstel voor een optimale gezondheid van de huid
 • Herstelt de jeugdige glans van de droge, doffe en rijpere huid
 • Vervaagt oneffenheden met een stralende finish

ZO Skin Health – 10% Vit. C Serum

Dit serum bevat ascorbinezuur: de meest pure vorm van vitamine C die jouw huidtextuur revitaliseert en de huid verhelderd. Ook bevat het andere antioxidanten: vitamine E en Q10 wat jouw huid beschermt tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Het serum activeert zichzelf wanneer het in contact komt met het vocht wat van nature al in jouw huid zit.

Overige voordelen:

 • Snelle exfoliatie van (oppervlakkig) pigment
 • Verminderd tekenen van huidveroudering: fijne lijntjes, rimpels, doffe huid
 • Zorgt voor egale huidtoon en heldere huidskleur
 • Voorkomt (zoveel mogelijk) nieuwe pigmentatie
 • Optimaliseert barrièrefunctie

Meer nieuws

Uit ons blog

| Blogs geschreven door jouw huidtherapeut |

Alles over antioxidanten, behandelingen en belangrijke musthaves, lees het nu!