Kan ik in de zomer wel behandeld worden?
  • Home Blog Kan ik in de zomer wel behandeld worden?

Geschreven door Nienke Monnink

Kan ik in de zomer wel behandeld worden?

 

De meeste mensen denken dat zij in de zomer niet behandeld kunnen worden. Niets is minder waar! Maar.. er zijn natuurlijk wel een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

Lees het in onze blog!

Acne

Heb je acne en ben je onder behandeling hiervoor? Of wil je starten met behandelingen? Dan is het belangrijk om tijdens het gehele behandeltraject wel zonbescherming te smeren, het liefst minimaal SPF 30. Dit is niet alleen in de zomer zo, maar tijdens het gehele behandeltraject. Ook in de winter dus!

Tijdens de behandeling brengen wij een chemische peeling aan. Deze peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag dunner wordt; zodat comedonen (mee-eters) zoveel mogelijk door de huid zelf ‘verwerkt’ worden. Daarnaast gebruik je thuis ook producten die de bovenste huidlaag dunner maken.

Wanneer de huid zongebruind is; lijkt het alsof de acne minder is omdat je huid een kleurtje krijgt en de pukkeltjes uitdrogen. Maar op lange termijn zorgt de zon voor het tegenovergestelde effect van onze behandeling.

De zon maakt de bovenste huidlaag dikker waardoor losse huidschilfers zich makkelijk opstapelen en vanuit de comedonen dus heel makkelijk ontstekingen ontstaan.

Microneedling

Microneedling
Tijdens een microneedling behandeling worden er minuscule gaatjes in de huid gevibreerd. Heel plat gezegd: de huid wordt opzettelijk (en natuurlijk op gecontroleerde wijze) verwond zodat het genezingsproces in gang wordt gezet. Deze verwonding is minimaal; maar wel doelmatig effectief en genoeg om maatregelen te nemen om de huid te beschermen.

Het gebruik van zonbescherming wordt door Huidtherapie Oost het hele jaar door geadviseerd; maar vooral de dagen na de microneedling behandeling is het verstandig om een zonbescherming met minimaal SPF 30 te smeren. Postinflammatoire hyperpigmentatie (pigmentatie na verwonding van de huid) en andere huidreacties worden hiermee voorkomen.

Pigmentatie behandeling en rosaceabehandeling

Pigmentbehandeling en rosaceabehandeling
Bij pigment wil je sowieso natuurlijk niet dat het zich verergert, dus wat dit betreft: zonbescherming, zonbescherming en zonbescherming! Bij Huidtherapie Oost wordt pigment aangepakt met de producten van ZO Skin Health die werkzame stoffen zoals onder andere retinol bevatten. Retinol maakt de huid lichtgevoelig en dus bestaat de kans op uitbreiding/verergering van het pigment én dat je sneller verbrandt dan anders.

Gelukkig kan de huid goed beschermd worden door een zonbescherming van ZO Skin Health en/of Colorescience. Wanneer je om de twee uur zonbescherming aanbrengt en daarnaast ook elke ochtend een vitamine C serum aanbrengt; kan het behandelprotocol prima doorgaan. Ook in de zomer! Laat je wel begeleiden door een gespecialiseerde huidtherapeut.

Tip van Nienke: gebruik het liefst minerale zonbescherming!

Huidoneffenheden verwijderen

Huidoneffenheden zoals steelwratjes (fibromen) of ouderdomswratjes (verruca seborrhoica) zitten veelal op de romp. Behandeling kan dan gewoon in de zomer plaatsvinden omdat deze plekken vaak bedekt zijn door kleding.

Wanneer er oneffenheden in bijvoorbeeld het gezicht verwijderd moeten worden, dan kan dat in principe gewoon doorgaan. De huidtherapeut adviseert dan wel om (in ieder geval tot het wondje genezen) is goed zonbescherming toe te passen. Dit om eventuele postinflammatoire hyperpigmentatie te voorkomen.

Conclusie

Het verschilt natuurlijk per behandeling, maar over het algemeen is het gewoon mogelijk om in de zomer behandeld te worden. Wel is het belangrijk om je huid tijdens het behandeltraject goed tegen de zon te beschermen!

Huidtherapie Oost ziet jou graag deze zomer! 😉

Meer nieuws

Uit ons blog

| Blogs geschreven door jouw huidtherapeut |
Alles over antioxidanten, behandelingen en belangrijke musthaves – lees het nu!